Home Lifestyle Të mësosh tërë jetën

Të mësosh tërë jetën

SHARE

Gjatë gjithë jetës, njeriu duhet vazhdimisht të mësojë dhe të kërkojë për ide të reja. Ne mund t’i përfitojmë këto njohuri nga njerëz që bëjnë pjesë në fushën e mësimdhënies e na udhëzojnë, ose duke studiuar.

Çdo ditë ne mund të përfitojmë një ide të re. Nuk ka rëndësi nëse ne jemi në një rutinë të caktuar të përditshme, e rëndësishme është të shfrytëzojmë aftësitë tona njohëse për të përfituar informacion të ri edukativ. Ne mund të përfitojmë këto njohuri nga burime të pafundme e të pakufizuara.

Këto njohuri janë të nevojshme pasi na mbajnë në konstant të vazhdueshëm me botën e atë çka ndodh çdo ditë. Ai që është shkolluar, dhe ka etje e vullnet për të mësuar gjëra të reja,nuk është në pritje që ky informacion i ri të shkoj tek ai/ajo, por do të gjejë mënyrën për ta fituar atë.

Truri ynë është si një valixhe e madhe ku reflektohet njohuria dhe dija, e për sa kohë ai funksionon mirë tek ne , ai nuk do të ndalet kurrë duke marrë ide. Nëse ndalojmë marrjen e informacionit të ri, atëherë ne ndalojmë dhe trurin tonë.

Cili mund të jetë funksioni i tij nëse ne nuk e përdorim atë? Një ushtrim shumë i mirë për trurin dhe funksionin e tij, është pikërisht padurimi për të përfituar dhe mësuar gjëra të reja.

Të gjithë e dimë se truri e humbet plasticitetin e vetë, ashtu sikurse dhe shëndeti fillon dhe reduktohet në një moshë të caktuar, dhe shumë prej nesh mund ta risin funksionin e tij duke përfituar vazhdimisht ide dhe njohuri.Studimet e shumta shkencore, kanë provuar ndër vite se leximi deri në moshë të vjetër dhe dëshira për njohje, do të vazhdojë të mbajë kapacitetin e memories në funksion të mirë edhe nëse mosha e dikujt është shumë e vjetër.

Nëse ne përdorim trurin tonë në ritme të vazhdueshme , ai mund të parandalojë humbjen e kujtesës gjatë moshës sonë të artë. Kjo është një mënyrë shumë e mirë për të mbajtur ritmin me tone rinore.

Mos harroni, kur ne kemi një mendje aktive kemi gjithashtu organ aktiv.Mësimi është një zakon shumë I kënaqshëm. Disa njerëz thonë se ata ndjehen të lodhur nga studimi i gjithë atyre viteve në shkollë, dhe kur mbarojnë studimet mendojnë se bashkë me to mbaron dhe marrja e informacionit të ri.

Por jo, ata nuk ndalen kurrë së mësuari, sa herë që një person na thotë diçka të re, një ide e re vjen në mendjen tonë përsëri dhe ne mund ta ndalim atë për disa minuta, por njohuritë e saj do të mbeten për ne. Për një kujtesë dhe funksionim të mirë të trurit, ne gjithmonë duhet të vazhdojmë procesin e marrjes së njohurive të reja.

SHARE