Home Biznes & Financa Kuvendi debaton për shpenzimet e rezervave shtetrore nga Qeveria

Kuvendi debaton për shpenzimet e rezervave shtetrore nga Qeveria

SHARE

Kuvendi i Republikës së Kosovës do të mblidhet sot në një seancë të jashtëzakonshme në të cilën do të debatohet lidhur me vendimet e Qeverisë për ndarjen e mjeteve financiare nga shpenzimet e paparashikuara.

Kjo seancë është thirrur në bazë të kërkesës së 44 deputetëve të Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje së bashku me grupin parlamentar të Lidhjës Demokratike të Kosovës dhe dhe dy deputetët e Alternativës.

Se fundi Qeveria e Kosovës kishte ndarë nga kategoria e shpenzimeve të rezervave plotë 500 mijë euro për organizimin e 11 vjetorit te pavarësisë.

Afërsisht 8 milion euro janë shpenzu nga qeveria Haradinaj gjatë vitit 2018 nga rezervat shtetrore.

Këto para duhet të ruhen për situata emergjente ndërkohë që kryeministri i vendit ka vendos me vendime të shpejta dhe të pamenduara mirë këto shpenzime

SHARE