Industri & Energjetikë

Infrastruktura rrugore ka mbizotëruar investimet në Kosovë këto vitet e fundit. Përveç ndërtimit të rrugëve lokale e magjistrale, janë ndërtuar edhe autostrada që lidhin...

Bizneset e Kosovës kanë rritur ndjeshëm praninë e tyre në portin detar të Durrësit përmes lëvizjes së mallrave tranzit nga ky port. Autoriteti Portual Durrës...

Ministri i Financave, Avdullah Hoti, sot ka vizituar drejtorinë e Korporatës Energjetike të Kosovës. Në këtë takim u bë e ditur se 60 për qind...

Bordi i Zyrës së Rregullatorit për Energji (ZRrE) ka vazhduar me aprovimin e pakos së legjislacionit sekondar e cila është duke u përshtatur me...

Tregjet e hapura apo të liberalizuara të energjisë elektrike do të sjellin rritje të konkurrencës në mes të akterwve në tregun e Kosovës, duke...

Ministria e Zhvillimit Ekonomik përuroi ngrohtoren qendrore përmes efiçiencës së energjisë në shkollën “Jahë Saliu” në fshatin Molliq të komunës së Gjakovës, në vlerë...

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci, gjatë shpalosjes së programit për vitin 2017, ka thënë se njëri nga projektet më me prioritet të ministrisë...

Kohën e fundit një ndër temat aktuale të qytetarëve të Prishtinës dhe padyshim një ndër brengat kryesore të qytetarëve të vendit është edhe ndotja...

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci, ka vlerësuar lartë punën vetëmohuese të punëtorëve të Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK), që në këto ditë të...

Ushtruesi i detyrës së ministrit të Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Ferat Shala, po qëndron për vizitë zyrtare në Londër, ku dje dhe sot ka...