Bujqësi

Shoqata e Shpezëtarëve ka protestuar para ndërtesës së Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinës. Kjo protestë sipas tyre është për shkak të cilësisë së dobët...

Fushata “Qumështi i vendit tim”, do të shënoj ditën ndërkombëtare të qumështit me qëllim informimin e qytetarëve të Kosovës për rëndësinë dhe dobitë e...

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural dhe IFC-ja, anëtare e Grupit të Bankës Botërore kanë nënshkruar Marrëveshje bashkëpunimi për të zhvilluar sistemin e...

Bazuar në të dhënat e Komunës së Rahovecit, vlera e dëmit nga të ftohtët në total arrin çmimin e rreth tre milionë eurove. Ulja e...

Shpargu (asparagusi) është një produkt bujqësor, i cili kohëve të fundit po kultivohet edhe në Kosovë. Ky produkt që përdoret shumë në kuzhinë, vlerësohet...

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZhR), ka organizuar konferencën e donatorëve në sektorin e bujqësisë, në të cilën përpos ministrit Memli Krasniqi,...

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar të dhënat për “Pemëtarinë në Republikën e Kosovës” për vitin 2014. Ky është publikimi i tretë,...

Importi dhe konkurrenca jo e drejtë në treg e grurit dhe miellit në Kosovë ka ndikuar dukshëm tek bujqit duke ulur interesimin në mbjelljen...

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi ka qenë një ndër folësit kryesorë në Forumin Global për Inovacione në Bujqësi, që po...

Rreth 500 hektarëve të tokës bujqësore në vit iu ndërrohet destinimi, duke bërë që toka bujqësore më bonitative të zvogëlohet nga viti në vit,...