Biznes & Financa

Banka Botërore është duke ndihmuar në zvogëlimin e kostove për firmat për testimin e produkteve dhe marrjen e certifikatave të njohura ndërkombëtarisht, nëpërmjet një...

Sistemi arsimor në Kosovë nuk prodhon kuadro të kualifikuara për tregun e punës. Andaj bizneset kanë problem në gjetjen e personave të kualifikuar. Kështu...

Oda Ekonomike e Kosovës (OEK) së bashku me Odën Ekonomike të Londrës kanë organizuar forumin ekonomik me qëllim që t’i jepet mundësi bizneseve vendore...

Ministri i Financave në detyrë Avdullah Hoti ka fajësuar PDK-në si partner qeverisës për mos funksionalizimin e Pakos Fiskale 2.0. Ai ka thënë për Ekonomia...

Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale në bashkëpunim me UNDP-në dhe Ambasadën finlandeze kanë lansuar programin për mbështetjen e punëkërkuesve, përkatësisht Agjencinë e Punësimit,...

Biznese të shumta nga Gjermania, Zvicra, Sllovenia e disa vende tjera të Evropës kanë prezantuar prodhimet e tyre në “Panairin Shtëpiak” i organizuar në...

Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale dhe Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) kanë shënuar sot ditën e vetë punësimit përmes hapjes...

Autoritetet në Kosovë po bëjnë përpjekje për të gjetur alternativa për sigurimin e Kartonit të Gjelbër, si polisë ndërkombëtare e sigurimeve kufitare për shtetet...

Memorandumi i bashkëpunimit i nënshkruar në Londër nga kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, dhe Presidenti i Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim...

Kur në zgjedhjet e fundit nacionale, ish-kryeministri, tash kryetari i shtetit, Hashim Thaçi premtoi dhe rriti pagat në sektorin publik, Lidhja Demokratike e Kosovës...